Vindsrenovering

Vindsrenovering

Vindsrenovering öppnar många gånger oanade möjligheter, i såväl villor som flerfamiljhus. Det finns massvis av läckra, spännande möjligheter!

Det kan vara allt från att inreda läckert gästrum för dina gäster till ett smart och funktionellt kontor för dagar när du vill arbeta hemifrån. Eller varför inte en myshörna där du kan koppla av och känna lugnet i tillvaron? Eller ett häng där tonåringarna kan få vara ifred?

 

Läge för en vindsrenovering?

Många ser sin vind som en plats där man kan lagra ouppackade flyttlådor och kartonger, diverse gamla möbler som kanske kan komma till användning en dag och andra gamla prylar som man inte vet var man skall göra av.

Men man kan göra så mycket mer av sin vind en ett utrymme än att lagra saker som man inte har orkat göra sig av med.

Det finns en mängd spännande möjligheter, du behöver bara bestämma dig för vilken - eller vilka - som du vill förverkliga när du bestämmer dig för att renovera vinden.

 

Att tänka på vid vindsrenovering

Innan du börjar planera din vindsrenovering så är det viktigt att du tar reda på vad du faktiskt får göra i din bostad, om du behöver bygglov, hur stor din budget är och vilka avdrag som du eventuellt kan ha rätt till.

Om du bor i radhus eller bostadsrättslägenhet så är det viktigt att du pratar med din bostadsförening för att veta vad som är tillåtet att göra innan du börjar borra i väggarna.

 

Vindsrenovering med Byggverket

Vindsrenoveringar innebär oftast en totalentreprenad vilket innebär vvs installation, elinstallation, ta upp nya fönster, måleri, lägga golv, osv.

Det låter kanske omständligt och krångligt att renovera vind men om du har rätt förutsättningar, en god planering och en bra byggentreprenör (oss på Byggverket, alltså) så behöver det inte vara det.

Vi hjälper till att ta fram en offert där det kommer att framkomma vilka material som ska köpas in, vilka bygglov som krävs samt en kostnadskalkyl.

 

Viktigt punkter vid vindsrenovering

  • Ansök om bygglov tidigt, det kan ta tid att få godkännande
  • Planering och budget
  • Takets befintliga skick
  • Räcker befintlig VVS och el till eller måste en utbyggnad ske?

 

Vad vi på Byggverket vill ge våra kunder

Vi på Byggverket är specialister på vindsrenoveringar. Vi finner de bästa lösningarna, som passar för dig och din bostad. Vi arbetar utifrån dina önskemål och föreslår lösningar som skulle passa dina idéer och dina behov samt din vinds förutsättningar för att resultat skall bli en fantastisk, läcker vindsvåning med hög kvalitet och standard.

Byggverket hjälper dig att utforma planlösningen och välja material av en kvalité och standard som såväl du som din budget kommer att vara nöjda med.

Har du snedtak och vill bygga om vinden till en fungerande övervåning? Vill du inreda ett extra sovrum, ett gästrum, ett hemmakontor eller allrum?

Inget jobb är för stort eller litet för oss. Vi gör fixar din vindsrenovering.