Bastu

Bastu

Bastu är inte bara ett härligt sätt att bada på, för många så är det en livsstil. Bastukulturen hör till vårt kulturarv, själva ordet bastu är en förkortning av bad stuga. Förr i tiden användes bastun för att bli ren, kanske speciellt under vinterhalvåret när det annars var svårt att finna bad- eller tvättmöjligheter.

Numera används bastun och bastubadandet främst som en angenäm avkoppling och ofta också som en sammankomst för familjen eller vännerna. En livsstil, helt enkelt.

 

Bygga en bastu

Du kan bygga din bastu i stort sett var som helst. I huset, i fritidshuset, på tomten – varför inte i en friggebod eller i ett Attefallshus?

Ett krav är dock att takhöjden vid bastureglaget inte är lägre än 1900 mm.

 

Vill du bygga bastu på tomten?

Det finns en fördel att nygga din bastu i form av en friggebod eller ett Attefallshus. Du behöver i så fall inte ansöka om bygglov.

Om du väljer att bygga din bastu som ett Attefallshus så har du även utrymme för en dusch- och relaxavdelning.

Kanske vill du bygga din bastu i anslutning till din pool?
Vi hjälper dig att göra det på bästa tänkbara sätt.

 

Vill du bygga en bastu i huset?

När man bygger en bastu i sitt hem så kan man samtidigt passa på att göra en relaxavdelning för att kunna koppla av bekvämt.

Fördelen med att ha en bastu i sitt hem är att huset kan tillgodogöra sig värmeenergi från bastureglaget.  T.ex. så får termostatreglerade värderadiatorer en paus som sparar motsvarande energimängd som en bastu förbrukat.

 

Vi bygger din bastu

Som du vill ha den. Var du vill ha den. Med just den utformning och de funktioner som du vill ha.

Planerar du att bygga en bastu?