Klinker&Våtrumsmatta

Klinker & Våtrumsmatta

Klinker och Våtrumsmatta vad blir valet? Oavsett vad du än väljer mellan klinker och våtrumsmatta så har du gjort rätt val. Beslutet är inget annat än ens personlig preferens. Badrumsgolvet är ytan i bostaden som är absolut känsligast för fukt samt rötskador.

Majoriteten av fuktskadorna i badrummet beror på bristande ytskikt i golvet. Samt otillräcklig vetande om ytskikt. Men kunskapen om våtrumsarbete är betydligt större idag än för 30 år sen så problemet är inte lika stort idag. Valet mellan Klinkers eller Våtrumsmatta bryts ner till din egen estetik och budget. Det viktigaste är att det håller tätt.

En oväntad comeback: våtrumsmatta

Våtrumsmattor var populärt under 70-talet för att på 90-talet nästan försvinna då det ansågs vara för omodernt. De ersättas med undermåligt kakel och klinkers. Men på senare tid har dom kommit tillbaka och är betydligt lyxigare nu än förr. Från att setts som ett sämre alternativ till keramikplattor, kommer mattorna nu i olika stilar färger och mönster.

Mattan fungerar som en direkt spärr mellan golvet jämte fukten. Det behövs oftast inte göras ett större underarbete jämfört med klinker. Den tekniska utvecklingen har gjort dagens mattor har ett betydligt starkare material som är slitstarkt, med ett betydligt bättre tätt-skydd mot fukt.

Med den ökade Kvalitén ses våtrumsmattan inte längre ett sämre alternativ till klinkers. Det är ett lika bra som val som klinkers och kakel. Det kräver inte lika mycket arbete och är snabbare att montera.

Grunden för vardagslyx är Klinker

För det ”klassiska” badrummet, så är det klinker eller kakel som gäller. Den stora fördelen med keramikplattor är att dom är sköna att gå på. Det är lättare att installera golvvärme när man lägger nytt. Det är bara att välja och vraka bland de mönster, färger samt allt annat av marknadens utbud.

Klinkers samt kakel är också väldigt tåligt, så länge man inte tappar något tungt så behöver man inte vara orolig. Det är viktigt att man gör kontinuerliga underhållningsarbeten. Upprättandet av underhåll gör att golvet håller längre så att känslan av lyx blir mer långlivad.

Golvvärme till klinker eller våtrumsmatta?

Golvvärme är något som passar perfekt till badrummet. Känslan att gå på ett varmt golv är fullständigt oslagbart när det kommer till bekvämlighet. Vanligtvis läggs golvvärme under kakel eller klinkergolv. Men det går det att få golvvärme till en våtrumsmatta, bara man väljer en modell som tål värmen. Mattorna har dock inte samma egenskaper som keramikplattorna att bevara samt spridda ut värmen jämt ut genom golvet.

Valet är ditt, klinker eller våtrumsmatta.

Står du nu i valet & kvalet? Vad ska man välja? Det är lugnt. Byggverket kommer att hjälpa dig hela vägen igenom så att du gör rätt val för ditt badrumsgolv. Våra experter hjälper dig utifrån dina tankar samt budget. För vi vill att ditt badrum ska bli det bästa som du och din familj trivs med.

Hör av dig till oss så hjälper vi dig med råd och tips för att få till det perfekta badrumsgolvet med klinker & våtrumsmatta.