Tillbyggnation

Utforska drömmarna med en tillbyggnation

Tillbyggnationen börjar med att olika drömmar tar form:

  • Barnen behöver få egna rum,
  • hallen rymmer inte alla skor, jackor och kappor,
  • tvättstugan används mycket och behöver vara större,
  • altanen på solsidan kanske kan bli klar till sommaren,
  • köket är slitet och behöver byggas ut för att alla ska få plats,
  • vardagsrummet börjar bli trångt med och behöver utvidgas.

 

Dagens Bygg vill vara en del av lösningen

När en familj startar tankeprocessen om att bygga om huset börjar drömmarna ta form och då kanske de kan bli verklighet så småningom. Vi på Dagens Bygg tycker att ni ska kontakta oss redan nu. Vi kan hjälp er att samla ihop alla tankar och idéer och göra byggplan och en budget.

Att göra en tillbyggnad på huset kan bli enkelt eller otroligt komplicerat. Det beror bland annat på era förutsättningar och behov. Om det är en större tillbyggnad kanske det behövs sprängas bort berg och då kan det bli dyrt. Dagens Bygg hjälper gärna till att räkna på de olika förutsättningarna.

 

Behövs det bygglov?

Det kan vara bra att fråga byggnadsnämnden i er kommun om det är möjligt att göra en tillbyggnation enligt planen. Efter det är det dags att fråga om bygglov om tillbyggnationen behöver det. Bygglov kan ta tid att få, så ansök tidigt i processen. Dessutom är reglerna olika i olika kommuner.

Eventuellt kanske bygglov inte behövs om du ska bygga till ett en- eller tvåbostadshus. Det kan gå att bygga uteplatser, skärmtak, uthus, friggebodar, och tillbyggnader utan bygglov. Hör av er till byggnadsnämnden i kommunen för att höra vad som gäller.

Vi på Dagens Bygg hjälper er gärna med att räta ut frågetecknen och vi är vana vid att skriva ansökningar om bygglov. Vänd er med förtroende till oss.

 

En arkitekt rätar ut frågetecken.

En arkitekten hjälper till att få ner drömmarna i en ritning, men kan också se till så att drömmarna blir ändå större. Arkitektens jobb är att testa olika planlösningar, se möjligheter och komma med spännande förslag som är svåra att se själv i en miljö som man har bott i länge. Arkitekten kan också se när det blir för dyrt eller  när något inte är dyrt och blir snyggt. En arkitekten förstår sig på olika stilar och hjälper till att få tillbyggnaden att smälta ihop med resten av huset.

 

Nybyggnation

Vänd er med förtroende till oss på Dagens Bygg även om det är en nybyggnation ni vill göra. Vi har stor vana vid att göra alla typer av byggjobb. Vi kan till och med kalla oss för specialister på nybyggnation och tillbyggnation.