Målning trapphus

Målning trapphus: Snygga till trapphuset

Målning trapphus är det bästa sättet att blåsa nytt liv i en sliten trappuppgång. I ärlighetens namn, trapphus kan vara otroligt enformiga. Gråa och uttryckslösa trapphus är en farsot som har spridit ut sig lite för länge nu. Det behöver verkligen inte vara så längre.

Byggverkets har målare som är experter på att måla om trapphus. Med lite färger, rollers samt penslar gör vi det dom betydligt angenämare. Med lite färg och vardagsmagi förvandlar vi trapphuset utöver det vanliga.

Vill du att vi målar om ditt trapphus så det känns nytt och fräscht igen? Eller vågar ni vågar ta ut svängarna lite, gå utanför komfortzonen med att gladare färger än grått?

Vi har gedigen erfarenhet att måla trapphuset för ökad trivsamhet.

 

Trapphusmålning

När man målar ett trapphus så har man många saker att ta hänsyn till

  • Vilken färgtyp ska används?
  • Vilka ytor ska målas?
  • Hur ska man komma fram till bästa ytan för att göra bland annat en marmorering?
  • Färgen ska vara enkel att rengöra.

Innan man börjar går vi först igenom vilka färgtyper som har använts tidigare. Sen tvättas alla ytor för att få bort fet damm med mera. För att kunna lägga grundfärg skrapar vi bort den gamla färgen, därefter följer spackling, sen grundmålning. Mycket är beroende på ytans skick.

 

Kommunikationen i fokus

Bra kommunikation är nyckeln till lyckade projekt. För att allt ska flyta på så bra som möjligt. Vår prioritet är att upphandlingen ska ske snabbt samt följa facklig standard, det gör vi med en bra personlig kommunikation. Vi är lyhörda för önskemål och återkoppling.

Vi jobbar med kvalitet oavsett om målar om ett trapphus, hus, lägenhet eller installerar VVS! Service, flexibilitet, kvalitet i kombination med kompetent personal är vårat motto för att leverera i tid.

 

Att tänka på

  • Beroende på färg kan torktiden vara allt från några timmar till en hel dag. Var därför försiktig när du går i trapphuset för att undvika färgfläckar.
  • I vissa trapphus måste en ställning byggas på översta våningen för att nå taket. För eran egen säkerhet, gå försiktig förbi ställningen så slipper man allvarliga olyckor.
  • Saknar trapphuset fönster och dörrar så är det bra med att välja en ljusare färg. Det skapar illusionen att det kännas mindre mörkt och instängt.

 

Ett tips som man kan ha i åtanke: titta på hur det ser ut i angränsande utrymmen (hallar eller foajéer). Man får ett bättre resultat när man använder samma färg genomgående i hela trapphuset.

 

Nymålade trapphus lyfter byggnaden mer än du tror

Svenska trapphus har länge varit endimensionella, grå utan färg eller form. Ännu värre blir det när man inte upprätthåller reguljär städning. Men det behöver inte längre vara så. Färgtekniken har blivit bättre med åren, så man behöver inte längre vara fast vid grått. Målning trapphus sätter färg och reflektera belysningen bättre och sprider lite mer glädje i vardagen.

Har färgen i ert trapphus sett bättra dagar? Är ni i behov utav en hjälpande hand som ser till att ert trapphus återigen ger alla som går upp och ned för trapporna, dag in och dag ut, en mer inbjudande känsla?

Kontakta oss på Byggverket – vi är den perfekta hjälpande handen för målning av trapphus.