Smarta hem

Smarta hem

Smarta hem har som koncept funnits ett bra tag. Det är inte bara en cool grej som man idag kan göra med sitt hem. Det finns många praktiska lösningar som kan appliceras för att förenkla vardagen så att man kan få mer tid över för annat.

Med utvecklingen av ”sakernas internet” (på engelska IoT, Internet of Things) har hemautomatisering gått från en nischad hobby. Till att idag var mer tillgängligt samt användarvänligt för gemene man.

Det är lättare idag att hantera ett smart hem nu än för tre år sen. Att styra hemmet med bara ett knapptryck från mobilen eller datorn har nu gått från att vara en dröm till verklighet. Det är inte bara en kul grej att ha ett automatiserat hem, det finns även en ekonomisk fördel!

Vad är sakernas internet & smarta hem?

Smarta hem som det ser ut idag, är ett vitt begrepp som omfattar många funktioner samt lösningar för att underlätta vardagen. Den populäraste tekniken av IoT idag är smart belysning. Idag finns det många glödlampor, så kallade ”smarta lampor” som går att styra via wi-fi nätverket.

Det är bara att plugga i dom koppla upp till nätverket för via en app styra färg ljusstyrka dimmer och så vidare. Internet of Things kopplar upp sig till internet så att du kan styra saker från mobilen eller datorn. Svårare än så är det inte. Det är inte bara belysningen man styra med hemautomation. Det finns så mycket mer man kan göra. Byggverket hjälper dig att kunna styra hemmet var ifrån du än är.

Vad kan jag göra med smarta hem?

Vad kan jag inte göra med att automatisera hemmet? Det finns så många saker i huset man gör som tar upp tid som man själv inte tänker. För att du själv gör det automatiskt. Med hemautomatisering kan du…

 • Tända och styra belysningen från mobilen
 • Sätta timmers för belysningen så att den följer dygnsrytmen
 • Sätta på motorvärmaren utan att behöva gå ut till garaget.
 • Aktivera robotdammsugaren för at komma till ett rent hem
 • Sätta igång kaffekokaren från sängen, och komma upp till en färsk kanna kaffe till frukosten varje morgon.
 • Kolla upp om du har glömt stänga av belysning eller spis.
 • Kontrollera tv:n samt högtalarsystemet från valfri mobilenhet.
 • Ha ett integrerat larmsystem med video och ljud för att lättare öka säkerheten hemma
 • Få kontinuerliga data över befintlig energiförbrukning i hemmet
 • Styra rullgardinerna med ett knapptryck för ökad avskildhet när du är eller inte är hemma
 • Styra bevattningen av trädgården eller växthuset när du vill, med en bättre översikt av vattenförbrukningen
 • Samt mycket mer…

Hur vill du ha ditt smarta hem?

Vad du kan göra med ett uppkopplat hem är upp till dig. Eller hur vill du förenkla vardag, är det specifikt som du vill underlätta för dig själv?
Kanske vill du ha ett integrerat underhållningssystem där du kan styra allt ifrån mobilen? Aldrig mer behöva vara orolig för att du lämnat belysningen igång i onödan? Öka säkerheten hemma så att ingen kan bryta sig in i huset utan att du vet om det?
Smarta hem är inte bara praktiskt men även energieffektiva som bidrar till en bättre säkerhet. Vi på byggverket kan hjälpa dig till att effektivisera ditt hem så att ditt hem blir ett smart hem.