Köksö

Köksö har genom åren visat sig vara någonting som många drömmer om när de tänker på köksrenoveringar. Är det din dröm också? Vill du ha en stor, härlig köksö att samla familj och vänner kring? Eller kanske för att helt själv kunna njuta av stora ytor när du bakar eller lagar dina favoriträtter?

 

Låt din köksö bli en naturlig samlingsplats

Köksön beskrivs ofta som kökets hjärta. Ett ställe där glädjen, gemenskapen och intresset för god mat tillåts ta plats. Här finns plats för goda stunder, skratt, samvaro och kulinariska upplevelser.

Vid köksrenoveringar har en köksö många gånger bidragit till att gränsen mellan kök och vardagsrum långsamt har suddats ut. Vi trivs helt enkelt i köket och kring våra köksöar.

Om du väljer att bygga en köksö med sittplatser så kan den också bli en uppskattad matplats.

 

En köksö – många funktioner

En köksö är en fristående köksbänk mitt i köket som dels ger dig extra arbetsyta och också centrerar köket och blir dess samlingsplats. Köksön blir en fin inredningsdetalj till ditt kök, speciellt om ditt hem har en öppen planlösning. Då utgör många gånger en köksö som en mjuk avgränsning mot vardagsrummet.

Köksöar kommer också i många olika storlekar. Från små köksöar på hjul till stora köksöar med sittplatser längs ena sida eller runt flera sidor.

Tänk på att inte göra köksön allt för stor. Men gör den inte heller för liten. Din köksö bör vara proportionerlig för såväl ditt kök som din bostad som helhet.

Tänk också på vikten av att kunna utnyttja ytan maximalt och få in många olika funktioner när du planerar din köksö.

 

Hur vill du utforma din köksö?

En köksö kan utformas på många sätt, i många olika stilar. Du kan t.ex. installera spis eller diskho – eller bådadera. Du kan ordna sittplatser där familj och vänner kan samlas kring köksön, antingen för att hjälpa till med matlagningen eller helt enkelt för att umgås medan du slutför matlagningen.

Kanske så blir en köksö med barstolar längs ena sida också en favoritmatplats, från barnens fil- och flingorfrukost via din första kopp kaffe i lugn och ro sedan du kommit hem från en stressig dag på jobbet till den där härliga kvällsmackan?

Andra drömmer kanske om en köksö med vinkyl.

Vad skulle din drömköksö ha för smarta finesser?

 

Drömmer du, som många andra, om en köksö?

Vill du bygga köksö?

Kontakta Byggverket så hjälper vi dig att förverkliga drömmen om din perfekta köksö.