Designa möbler

Designa Möbler

Designa möbler speciellt för ditt hem eller ditt företag ger den där unika, personliga touchen. När du skapar egendesignade möbler så förverkligar en snickare som är utbildad inom finsnickeri dina idéer om vackra och personligt utformade möbler för ditt hem. Eller ditt företag.

 

Jag är ingen designer, varför skulle jag försöka designa möbler?

Vill du ha speciella möbler, som är svåra eller omöjliga att hitta på marknaden? Eller som du möjligen kan hitta, men som är specialgjorda designmöbler som spräcker budgeten fullständigt?

Men du vet vad du vill ha. Exakt, in i minsta detalj, eller i stora drag. Du vet vad som skulle passa i ditt hem – eller i din lokal. Vad som behövs och hur du vill att det skall fungera.

Du vet det bättre än någon annan.

Så varför inte ta chansen att pröva dina vingar inom möbeldesign med hjälp av kunniga, erfarna finsnickare för att få just den där speciella möbeln du drömmer om?

Och vem vet, du kanske visar dig vara en naturbegåvning inom möbeldesign.

 

Hur går det till om man vill designa möbler med Byggverkets hjälp?

Du har en idé om vad du behöver – och du är den som bättre än någon vet vad som behövs i just ditt hem eller i just din lokal.

Du tar din idé till oss. Kanske har du kunnat rita eller skissa möbeln, kanske har du bilder på liknande möbler som utgångspunkt eller bilder på platsen där möbeln skall stå samt de mått den skall ha och eventuellt en beskrivning av de funktioner du vill att din möbel skall ha.

Vi hjälper dig att utveckla din idé tills du är nöjd med design, materialval och funktioner och ger dig ett kostnadsförslag.

Om så behövs så konsulterar vi inredningsarkitekter eller möbeldesigner. Sedan tillverkar våra finsnickare din möbel, just så som du vill ha den.

 

När kan man behöva designa speciella möbler?

  • En garderob som måste anpassas till en ”walking closet” eller anpassas på plats av utrymmesskäl
  • Du behöver ett middagsbord för familje- och släktsammankomster
  • Bord som kan växa med behovet med hjälp av ett smart system med iläggsskivor, utdragsskivor eller klaffar.
  • Du behöver ett skrivbord med rundad bakkant som skall placeras mot en rundad vägg, t.ex. i ett burspråk, en fönstersmyg eller i något slags nisch eller alkov.
  • Längdproblematik och behöver en specialtillverkad säng för att kunna sova bra och som är bekväm att ta sig i och ur
  • Din partner behöver nästan klättra i och ur sängen pga av den höjd som du behöver. På den sidan av sängen så skulle man t.ex. kunna placeras ett långt, brett trappsteg eller plattform i lämplig höjd för att göra sängen bekväm att använda också för din partner.
  • Planlösningen är komplicerad och det är svårt att hitta möbler som passar in i butiker eller möbelvaruhus samtidigt som de passar för dina behov och önskemål om t.ex. stil, utformning eller materialval.

Kontakta Byggverket om du vill designa möbler

Drömmer du om egendesignade möbler som lyfter din inredning eller helt enkelt gör din vardag enklare?

Våra finsnickare har stor erfarenhet av design möbler och möbelkonstruktion. Vi hjälper dig till ett lyckat slutresultat när du vill pröva att designa möbler.